Wereld van Gruga

 

De Wereld van Gruga is vol met oeroude bossen, mysterieuze volkeren en fantastische wezens. Leeftijd: 6+, 12+ en volwassenen

Bijna was Gruga verdwenen, de Duistere Ridder en haar leger hebben het land aan de afgrond gebracht, hele gewesten vernietigd en volkeren in het verdriet gestort. Na de verdwijning van de Duistere Ridder zijn er vele jaren voorbij gegaan, langzaam proberen de overlevenden een nieuw bestaan op te bouwen. De littekens van deze verschrikkelijke oorlog staan in het land en de zielen van haar bewoners getekend. Maar er is hoop. Volgens oude voorspellingen zal Gruga worden gered door reizigers uit een andere wereld, zij zullen een frisse wind doen waaien en helpen het land weer op te bouwen.

De poort naar Gruga wordt beheerd door Lost & Found, een reisorganisatie voor andere werelden. De poort komt uit bij de Ting van het gewest Groenelanden. Hier komen alle volken van Gruga bij elkaar. In Gruga kunnen kids (6+), teens (12+) en volwassenen zich aansluiten bij de volgende volken:

IMGP0005De Lichtbrengers zijn de machtige elitetroepen van Gruga.
Zij zorgen ervoor dat de rust in het land gehandhaafd blijft.

De Maanlingen zijn bijzondere verkenners. Deze kunstenaars in magie en camouflage verplaatsen zich vrijwel onopvallend door Gruga.

De Stormvreters zijn ruige vechters, maar ook goede genezers.
Zij leven in harmonie met de natuur.

De Tara zijn slimme onderzoekers. Hun jacht naar
kennis en wijsheid verbinden zij met sierlijke vechtkunst.

De Vossen zijn vrije mannen en vrouwen, jongens en meisjes,zij zijn slimme onderhandelaars.

Teens (12+) en volwassenen kunnen zich ook aansluiten bij de Wezens van Gruga:

De Lichtelfen zijn de edele strijders in mooie gewaden en puntoren. Zij zijn de kinderen van de Tijdzuster Dag en een stoere krijger. Hun gevoel van eer en schoonheid overstijgt zelfs dat van de Lichtbrengers.

De Donkerelfen zijn geheimzinnige en vaak wat spookachtige kinderen van Tijdzuster Nacht en een slimme tovenaar. Gekleed in donkere gewaden studeren zij de machtige stromen van de magie en verbinden zich met alles wat donker en mysterieus is.

De Goblins zijn rare wezens met hun groene huid, lange neuzen en hoge stemmen zijn altijd op zoek naar spullen. Zij zijn dan ook goede handelaars en hebben zelf vaak ook een hele berg aan handige en minder handige spullen bij zich. Goblins maken daarom graag contact met anderen.

De Poeka zijn half dier half mens. Vooral hun gezichten zijn zeer dierlijk. Qua gedrag zijn ze allemaal zeer gedreven door hun instinct en staan ze bekend om hun speelse en wilde karakter.