030 7371007 info@subcultures.nl

Wij organiseren van alles om maar zoveel mogelijk te spelen! Onder andere de wekelijkse spellenavond Utrecht Speelt, RPG en X-Wing Nights, speluitleg in de winkel, toernooien en larp events.

We houden je op de hoogte van de events via Facebook en in de winkel. Voor sommige events heb je een ticket nodig.

Dit zijn de eerstvolgende events:

RPG Night Utrecht

RPG Night Utrecht

Wednesday May 31st, 2017 - 6:00pm - Wednesday May 31st, 2017 - 9:00pm

Muntmeesters
Leidsekade 117
Utrecht,  3531HD Map

IEDERE WOENSDAG: RPG NIGHT!
Kom samen met anderen RPGs spelen op een rustige en sfeervolle locatie. Wat kun je spelen? D&D, Dark Heresy en Pathfinder Society. Wil je eens een RPG uitproberen als gamemaster of speler, dat kan! Je mag zelf eten en drinken meenemen, magnetron aanwezig.

LET OP! Aanmelden gaat via onderstaande links. Iedereen is welkom!

Speel je mee? Vergeet dan niet je DONATIE. De RPG Night is mogelijk omdat iedere speler naar draagkracht een bijdrage geeft.

-------------------------
D&D, Dark Heresy en meer...
contactpersoon: Lio Leeuwerik en Erik van Duyn
START: 19.00

We gebruiken Facebook om de inschrijvingen per tafel te regelen.
Hieronder kun je je aanmelden!

-------------------------
Pathfinder Society
contactpersoon: Tineke Bolleman en Kwinten Koeter
START: 18.00

Pathfinder Society is een wereldwijde campagne waarin JIJ de rol vervult van een agent van de Pathfinder Society, een legendarische organisatie van ontdekkingsreizigers, archeologen en avonturiers, die hun leven wijden aan het ontdekken en vastleggen van de grootste mysteries en wonderen van een eeuwenoude wereld, vol van magie en kwaad. Er wordt in meerdere groepen gespeeld, aanmelden kan via: www.pfsnl.nl/

-------------------------
Bereikbaarheid:
Lopen: 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS

OV: Tram vanaf Utrecht CS (uitstappen Graadt van Roggenweg)

Auto: Gratis parkeren bij en rondom Kanaalweg 91 (wijk Oog in Al), 10 minuten lopen of P+R Westraven en vanaf daar de tram richting Utrecht CS (uitstappen Graadt van Roggenweg)
... See MoreSee Less

X-Wing Night Utrecht

X-Wing Night Utrecht

Wednesday May 31st, 2017 - 7:00pm - Wednesday May 31st, 2017 - 10:00pm

Muntmeesters
Leidsekade 117
Utrecht,  3531HD Map

Star Wars X-Wing is een miniaturenspel met dynamische spelregels, fraaie miniaturen en verschillende speelopties.

Speel je mee? Vergeet dan niet je DONATIE. De X-Wing Night is mogelijk omdat iedere speler naar draagkracht een kleine bijdrage geeft (denk aan 2-3 euro).

BELANGRIJK
Graag meubilair na afloop weer terug te zetten zoals je het aangetroffen hebt.
... See MoreSee Less

Marvel Legendary Tournament #1

Marvel Legendary Tournament #1

Monday June 5th, 2017 - 7:00pm - Monday June 5th, 2017 - 11:00pm

Subcultures
Oudegracht 183
Utrecht,  3511 NE Map

Speel de #1 Marvel Legendary Tournament kit!
Deelname kosten: € 7,50

Legendary is a deck-building game set in the Marvel Comics universe. To set up the game, players choose a number of hero decks from the likes of Spider-man, Hulk, Cyclops, or Wolverine, to name a few. Shuffle them together (since players use only a handful of hero decks out of the fifteen included) allowing the hero deck to vary widely in terms of what's available.

The first kit contains art foil Unleash The Power Of The Cosmic Cube Scheme cards, foil Thor Rare cards, Plexi Loki Mastermind card, and a 32” x 14” playmat. The artwork for the playmat and scheme card is done by legendary Marvel artist Bob Larkin (The Hulk!, Deadly Hands of Kung Fu, Planet of the Apes).
... See MoreSee Less

Flames of War Toernooi A Beautiful Morning in Carentan

Flames of War Toernooi "A Beautiful Morning in Carentan"

Sunday June 11th, 2017 - 9:30am - Sunday June 11th, 2017 - 5:30pm

Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht, Nederland

In samenwerking met Subcultures presenteren wij ons eerste Flames of War toernooi “A beautiful morning in Carentan”.

Dit toernooi zal een thema toernooi zijn met als thema de gevechten in Normandie. Amerikaanse paratroopers die uit de lucht komen om de landingszones vrij te maken. Britse divisies die het land intrekken om het bruggehoofd veilig te stellen. Duitse Heer divisies die voor hun hachje vechten, fanatieke SS-ers die noordwaarts zijn gestormd om de geallieerden terug in zee te duwen en nog tientallen andere scenarios die in 1944 zich in noord Frankrijk hebben afgespeeld. De legers zullen daarom enkel uit de boeken komen die de gevechten in Normandie beschrijven (Overlord en Atlantik Wall). De tafels zullen zo veel mogelijk ook dit thema uitstralen dus misschien heb je wel wat hedgerow cutters nodig op die Stuarts en Shermans.

Hopelijk zien we jullie de 11de Juni in Utrecht. En mag dit het eerste toernooi van velen worden in Utrecht!

Opgeven:
Opgeven voor het toernooi kan via het mailadres FoW.Utrecht@Gmail.com. Laat even weten wie je bent en welk leger je graag wil spelen. De legerlijst zelf kan op een later tijdstip nog worden ingeleverd

Lijsten/thema:
Voor dit toernooi mogen enkel lijsten gespeeld worden uit de Atlantik Wall / Overlord compilaties. Naar mijn idee vatten deze twee boeken alle relevante lijsten in Normandie samen. Mocht je toch een andere lijst willen spelen (binnen het “Normandy” thema) neem dan even contact op met de organisatie.

Legers mogen maximaal 1625 punten groot zijn en mogen worden samengesteld volgens de V4 regels. Meerdere formations zijn dus toegestaan (let wel op de regels met betrekking tot de keuze van een tweede formation en de (legale) support opties).
legerlijsten moeten voor 13 mei ingeleverd worden. Dit kan via het mailadres FoW.Utrecht@Gmail.com in een handig format graag en vergeet hier je naam niet op te zetten! Vooral door de eventuele aanwezigheid van lijsten met meerdere formations is het erg handig voor de organisatie dat de lijsten op tijd worden ingeleverd.

Praktisch:
De kosten voor dit toernooi zullen €10,- zijn. Dit bedrag moet op dezelfde dag als het inleveren van de legerlijsten zijn overgemaakt naar het rekeningnummer: NL92RABO012352017 t.n.v. G. Boersema onder vermelding van je naam. Eten en drinken zal zelf voor moeten worden gezorgd. Er is een Albert Heijn om de hoek. Koffie en Thee zijn wel aanwezig op de locatie. Parkeren in de buurt is gratis op zondag. Met het openbaar vervoer is de locatie goed te bereiken, lopend vanaf centraal station Utrecht (10 minuutjes) of met bus lijn 3 naar de bushalte Herenweg.

Agenda:
- 09:30 Zaal open en ontvangst
- 10:00 Ronde 1
- 12:15 Pauze
- 12:45 Ronde 2
- 15:00 Pauze
- 15:15 Ronde 3
- 17:30 afsluiting, opruimen en wat glorie en prijzen verdelen!

Missies:
Op het toernooi worden drie missies gespeeld. Deze zullen op de dag zelf per ronde bekend gemaakt worden. De aanvaller zal per missie worden bepaald door de organisatie (of althans, de methode die gebruikt wordt).

Regels:
Voor dit toernooi worden de V4 regels gehanteerd uit de twee boeken: Flames of War: 1939-1941 and 1944-1945 en Flames of War Special Rules and Warriors. De eerste speelronde wordt willekeurig bepaald. De twee rondes hierna zullen (zo goed als mogelijk) via het swiss system worden ingedeeld. Axis speelt elke ronde tegen Allies en vice versa. Er zullen geen blue on blue matchups zijn. De puntentelling uit het regelboek zal worden aangehouden bij alle missies. Gezien dit het eerste V4 toernooi is dat door ons wordt georganiseerd houden we bewust het regelboek aan. Er zijn geen aanpassingen met betrekking tot het einde van de missie en puntentelling.

Legers dienen (zo veel mogelijk) geschilderd te zijn. Ook moet het leger What you see is what you get te zijn. Schilderpunten zullen worden gebruikt als tie-breaker bij een eventueel gelijke stand.
Er zullen prijzen worden uitgereikt voor Best General, Best Axis of Best Allied en Best Painted.

Mochten er nog vragen zijn stuur dan een mailtje naar: FoW.Utrecht@Gmail.com
... See MoreSee Less

Star Wars Destiny Tournament

Star Wars Destiny Tournament

Monday June 12th, 2017 - 7:00pm - Monday June 12th, 2017 - 11:00pm

In De Ruimte
Oudegracht 230 a/d werf
Utrecht,  3511 NT Map

Star Wars Destiny Q2 Tournament
Kosten: € 7,50 *

Standaard Relaxed tier toernooi volgens de meest recente regels van Fantasy Flight Games. (images-cdn.fantasyflightgames.com/filer_public/30/6a/306ac9a6-a05b-4158-bdcd-feb21c52fb94/swd_tou...)

Locatie: In De Ruimte, Oudegracht 230 a/d werf, 3511 NT Utrecht
Start van de eerste game: 19:30
Eind: 22:30
Max. spelers: 16

Speelschema (wijzigingen onder voorbehoud):
19:00 Registration
19:30 - 20:05 Game 1
20:15 - 20:50 Game 2
21:00 - 21:35 Game 3
21:45 - 22:20 Game 4
22:30 prijsuitreiking

Deelnemers:

1. Jacob
2. Michiel
3. Kenny
4. Emma
5. Sander
6.
7.
8.

* Note: cancellations less than 1 week before the event will not be refunded.
... See MoreSee Less

Pandemic Survival 2017 (voorronde Utrecht)

Pandemic Survival 2017 (voorronde Utrecht)

Monday June 12th, 2017 - 8:00pm - Monday June 12th, 2017 - 10:00pm

In De Ruimte
Oudegracht 230 a/d werf
Utrecht,  3511 NT Map

Missie: Redt de wereld!

6 teams van elk 2 personen
Wil je meedoen? Laat dat dan hieronder weten.

**De National is op 22 oktober 2017**
www.facebook.com/events/1690755317607429/

Teams:
1. Leonie en Ronald
2. Julien en Robert
3. Danny en Wendy
4.
5.
6.
... See MoreSee Less

 

UTRECHT SPEELT

Op maandag organiseert Subcultures de spellenavond ‘Utrecht Speelt’. Dat doen we in de prachtige kloostergewelven van
In de Ruimte (1 minuut lopen vanaf de winkel). Wij brengen nieuwe spellen vanuit de winkel, maar je kunt zelf ook iets leuks meenemen. We spelen ook regelmatig in verschillende cafés in de stad. Word lid van de ‘Utrecht Speelt’ groep op Facebook > 

REAL LIFE GAMES

We organiseren events op unieke locaties. Daar nemen we je mee op reis in spannende verhalen. Vol avontuur en ongewone belevenissen. Jij speelt de hoofdrol. Daarom noemen we het Real Life Games. Lost & Found is onderdeel van Subcultures. We geloven dat we de wereld kunnen veranderen door spel, door bijzondere belevenissen te ontwerpen en deze samen te mee te maken. Ga naar Lost & Found >

TOERNOOIEN

Regelmatig organiseren we diverse toernooien, kampioenschappen en voorrondes. Competitief én omdat het leuk is. Star Wars X-Wing, Armada, Game of Thrones LGC, Pokémon en Magic, maar ook voorrondes voor kampioenschappen van o.a. Colt Express en Ticket to Ride. Vaak heb je hier voor een ticket nodig, check of er nog een plekje is voor een toekomstig toernooi op onze ticket-pagina > 

Over Subcultures

Subcultures is meer dan alleen een spellenwinkel. We doen alles om zoveel mogelijk mensen te laten spelen! In de winkel hebben we honderden spellen, voor jong en oud, experts en beginners. Daarnaast hebben we een escape room en hosten we vele workshops en events. Voor iedereen die zin heeft om te spelen, maar ook speciaal voor groepen.

© 2016 Subcultures | KVK: 30173224 | BTW: NL 1775.49.142.B01

Hier vind je ons

Oudegracht 183
3511 NE Utrecht

030 7371007
info@subcultures.nl