Nederlandse Spellenprijs, Speelgoed van het Jaar en de Gouden Ludo

Afgelopen weekend werd in Vlaanderen de Gouden Ludo uitgereikt, de Vlaamse spellenprijs. In de categorie familie won Codenames, ons geliefde woord- & associatiespel. Het strategische spel Orléans won in de expert-categorie.

Eerder deze maand werden ook de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs bekend gemaakt. De expertprijs ging naar Marco Polo. In dit spel treed je in de voetsporen van Marco Polo en word je een reislustige koopman. De jury: “Je probeert anderen steeds een stap voor te blijven in deze uitdagende trip met een origineel actiesysteem.” De familieprijs ging naar Avonturenland, over een avontuurlijke reis door een land vol spannende uitdagingen. “Ook voor doorgewinterde avonturiers!” aldus de jury.

Daarnaast was er de Speelgoed van het Jaar-verkiezing, winnaars warenonder andere Potion Explosion (8 en 9 jaar) en Escape Room The Game (12 jaar en ouder).