Gam journalist Quintin Smith over bordspellen

Ongeveer 6 jaar geleden besloten Quintin Smith en zijn vriend Paul Dean iets nieuws op te zetten: een website over bordspellen die niet saai was. En met succes: Shut Up and Sit Down (SUSD) is inmiddels één van de grootste board game review sites met 80.000 unieke gebruikers per maand.

Voordat Quintin met SUSD begon, schreef hij over videogames. Toen hij de overstap maakte, zei iedereen uit de videogame-industrie: ‘Isn’t that a step down?’ Maar de groei van bordspellen, en spellencafé’s, laat zien dat dit alles behalve waar is. Bordspellen zijn fantastisch en hebben een schitterende toekomst. Waarom? Omdat, zoals Quintin zegt, bordspellen om mensen draaien. Spellen speel je vaak met vrienden of familie om samen iets gezelligs te doen. Jij en je vrienden zijn een belangrijk component in elk spel. De keuzes die je vrienden maken, hoe goed hij of zij kan bluffen, inschatten of iemand iets wel of niet doet: dat maakt een spel interessant en leuk. Want: je vrienden zijn interessant en hopelijk ook leuk. Soms maken spelers onverwachte beslissingen, zijn geniepiger dan je denkt of ze blijken volledig onbetrouwbaar – it’s all in the game.

Quintin en zijn SUSD-collega’s doen precies wat ze moeten doen: het plezier dat ze hebben tijdens het spelen, overbrengen. Op hun eigen unieke wijze met komische sketches, kritische reviews en heldere uitleg. Een van onze favorieten is de review van Arkham Horror TCG, waarin Quintin en Matt het spel spoiler-free uitleggen en je inspireren met hun aanstekelijke enthousiasme.

www.shutupandsitdown.com