Lost & Found ontwerpt en organiseert niet alleen Real Life Games voor individuele deelnemers, maar ook voor scholen (PO en VO) en in musea. Dit soort ‘Live Action Role Play (larp) kan een waardevolle bijdrage leveren aan het opdoen van kennis en ervaring. In een larp worden verschillende kennisgebieden op een interactieve manier met elkaar verbonden en leer je al spelende meer over bijvoorbeeld taal, geschiedenis of actuele vraagstukken.

Een voorbeeld is de Kremerschool (PO). In een serie workshops gingen de leerlingen van groep 6, 7 en 8 aan de slag met het maken van personages, kleding en wapens. Vervolgens gingen zij op reis naar de Wereld van Gruga door de poort bij Kasteel Nederhorst. Het Jeugdjournaal ging mee op avontuur!

 

Ook ondersteunt Lost & Found “De Fantasten”, een schoolclub van de UniC school in Utrecht (VO). Larp wordt bij het UniC aangeboden als extra curricular programma, om leerlingen op een andere manier in aanraking te brengen met lesstof en om te werken aan de school als een sociale gemeenschap.

Interesse in een Real Life Game op school, in een museum of als schoolreisje? Neem dan gerust contact op: events@subcultures.nl