WERELD VAN GRUGA

Er was eens een wereld hier ver vandaan. In deze wereld leefden feeën, mensen, dieren en natuurgeesten in schoonheid en vreugde. Maar op een dag brak er een oorlog uit. Een Duistere Ridder had roofridders en kwade wezens om zich heen verzameld. En in een storm van vuur en bloed brak zij deze mooie wereld in stukken.

Gruga bestaat nog steeds. Het is een gebroken wereld. Een wereld die helden nodig heeft. Helden die het helpen te genezen. Helden die er weer een mooie wereld van maken. En als jij wil, dan kun jij één van die helden zijn. Lost & Found opent een paar keer per jaar de poort naar de wereld van Gruga. Meer weten? Lees dan de Lost & Found Reisgids.

Voor kinderen (6+) en jongeren (12+)

VOLKEN EN WEZENS

Wil je meer weten over de Wereld van Gruga? Dan duik je in de Reisgids voor Gruga. Hierin staat alles over de volken, wezens en magie. Ook kun je de foto’s van eerdere reizen bekijken. Twee weken voorafgaand aan iedere reis verschijnt een Grugant met het laatste nieuws uit het gewest Groenelanden. In Gruga kunnen reizigers zich aansluiten bij de volgende volken en wezens:

De Lichtbrengers zijn de machtige elitetroepen van Gruga. Zij zorgen ervoor dat de rust in het land gehandhaafd blijft.

De Maanlingen zijn bijzondere verkenners. Deze kunstenaars in magie en camouflage verplaatsen zich vrijwel onopvallend door Gruga.

De Stormvreters zijn ruige vechters, maar ook goede genezers. Zij leven in harmonie met de natuur.

De Tara zijn slimme onderzoekers. Hun jacht naar kennis en wijsheid verbinden zij met sierlijke vechtkunst.

De Vossen zijn vrije mannen en vrouwen, jongens en meisjes, zij zijn slimme onderhandelaars.

De Licht Elfen (12+) zijn de edele strijders in mooie gewaden en puntoren. Zij zijn de kinderen van de Tijdzuster Dag en een stoere krijger. Hun gevoel van eer en schoonheid overstijgt zelfs dat van de Lichtbrengers.

De Donker Elfen (12+) zijn geheimzinnige en vaak wat spookachtige kinderen van Tijdzuster Nacht en een slimme tovenaar. Gekleed in donkere gewaden studeren zij de machtige stromen van de magie en verbinden zich met alles wat donker en mysterieus is.

De Poeka (12+) zijn half dier half mens. Vooral hun gezichten zijn zeer dierlijk. Qua gedrag zijn ze allemaal zeer gedreven door hun instinct en staan ze bekend om hun speelse en wilde karakter.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deelnemen kan alleen met een vooraf aangeschaft ticket. Het is niet mogelijk om ter plekke een ticket te kopen. Het aanmelden start om 10.30, we vertrekken om 11.00 naar Gruga en keren om 17.00 weer terug.

Kleding
We vragen iedereen om zich passend bij het weer en sfeervol te kleden voor de reis naar Gruga. Een spijkerbroek of kleding met hedendaagse opdruk is niet toegestaan. Neem ook je lunch mee in een stoffen tas of rugzak. Tip! Schrijf je telefoonnummer op al je eigendommen.

Wapens
Latex LARP wapens zijn toegestaan, maar ook zonder wapens is het leuk in Gruga! Je kunt een wapen kopen in Avonturenwinkel of huren. Je kunt een leen-zwaard reserveren door een mail te sturen aan events@subcultures.nl. De huur is €5 en de borg €20, graag contant meenemen. Om de veiligheid te waarborgen worden alle materialen voorafgaand aan het event gekeurd door de spelleiding. Zij letten op het volgende:

– Alleen het handvat van een wapen mag hard zijn.
– Het schuimrubber moet vast zitten aan de kern.
– De kern mag nergens uit het wapen steken.
– Er mag geen speling in een zwaard zitten zodat deze kan zwiepen.
– Wapens die uit meerdere stukken bestaan zijn niet toegestaan.
– Schilden mogen geen scherpe randen of hoeken hebben.
– Werpwapens mogen geen kern hebben.
– Bogen tot 30 pond zijn toegestaan, alleen in combinatie LARP pijlen.

Avonturenwinkel
In de binnenstad van Utrecht vind je de Avonturenwinkel. Outfits, zwaarden en accessoires; alles om je avontuur goed voor te bereiden! Heb je specifieke verzoeken? We kunnen ook veel voor je bestellen. We verkopen ook materialen om zelf LARP wapens te maken (handleiding).

Ouders
Ook ouders/verzorgers kunnen meespelen. Zij krijgen een actieve rol als figurant of begeleider van een activiteit. Meespelen is gratis, maar kan alleen na vooraf aanmelden: events@subcultures.nl.

Kinderfeestjes
Wil je je verjaardag vieren in Gruga? Dat kan, kinderfeestjes zijn van harte welkom, maar moeten vooraf aangemeld worden via: events@subcultures.nl.

Locatie
De reispoort naar Gruga is te vinden in het Leersumse Veld. Het gebied werd in de ijstijd uitgesleten door smeltwater in de stuwwal die nu Utrechtse Heuvelrug heet. Het Leersumse Veld is een afwisselend gebied van uitgestrekte loof- en naaldbossen, stuifzand en heide.

Over Lost & Found

Lost & Found is onderdeel van Subcultures. Subcultures is meer dan alleen een spellenwinkel. We doen alles om zoveel mogelijk mensen te laten spelen! In de winkel hebben we honderden spellen, voor jong en oud, experts en beginners. Daarnaast hosten we vele workshops en events. Voor iedereen die zin heeft om te spelen, maar ook speciaal voor groepen.

© 2017 Subcultures | KVK: 30173224 | BTW: NL 1775.49.142.B01

Hier vind je ons

Oudegracht 183
3511 NE Utrecht
030 7371007
events@subcultures.nl