SPECIALS

Real Life Games zijn een unieke ervaring. Daarom organiseren we ook Real Life Games voor groepen, bijvoorbeeld als bedrijfsuitje of voor scholen en musea.  Hieronder vind je een aantal voorbeelden van specials.

CODE ROOD

Tijdens de Real Life Game CODE ROOD nemen we spelers mee in de toekomst. Na een grootschalige ramp behoren zij tot de enige overlevenden. In kleine teams dwalen zij door de bossen. Lukt hen om een schuilplaats te vinden en op tijd gered te worden?

De teams krijgen de missie om een radio zendmast te bouwen om contact te zoeken met andere overlevende en gered te worden. Een team dat hier eerder mee bezig was is helaas gesneuveld. Delen van de zendmast hebben zij achtergelaten in het bos. Onder tijdsdruk moeten de teams aan de slag. Gaan zij met elkaar samenwerken, of wordt er vooral tegengewerkt? Kan iedereen wel gered worden? Maar dat is niet alles…langzaam wordt duidelijk wat de gevolgen zijn van de ramp en waarom een eerder team is gesneuveld…

Locatie: Buiten

THE CHALLENGE

Real Life Game THE CHALLENGE speelt zich af in de wereld van Draganor (spreek uit als: DRA-ga-Nore). Denk elfen, dwergen, orcs, goblins… en natuurlijk ook mensen. Technologie is net als in 1200, maar ze hebben goede toiletten, lekker eten en koffie. Ook hebben vrouwen gelijke rechten en slavernij is niet aanwezig.

De landen van Draganor werden geregeerd door de koning Karoman. Hij regeerde verstandig. Geen gemakkelijke taak want de mensen van Draganor zijn een stelletje krijger clans die elkaar steeds op de proef stellen. Toen kwam de oorlog tegen de demonische Dueg’l-Rha. De oorlog duurde honderden jaren. Uiteindelijk versloeg Karoman de demonische hordes door zichzelf te offeren. Het land werd gered, maar de koning was dood en liet geen erfgenaam na. Dan begint het gevecht tussen de clans pas echt. De wijzen bedenken een wedstrijd: de winnaar mag het land voor een jaar en een dag regeren. De wedstrijd werd genoemd “The Challenge of the Chalice of Glory” oftewel Chot-Chog.

Locatie: buiten

DE POLITIE

Real Life Game DE POLITIE gaat over persoonlijke keuze en verantwoordelijkheid in extreme omstandigheden geïnspireerd op de Nederlandse geschiedenis. De game gaat over dubbelzinnigheid van de politie-eenheden in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Duitsers hadden de Nederlandse politie hard nodig om de orde in het land te handhaven zonder dat daar Duitse soldaten voor nodig waren. De SS-generaal die de leiding had over alle politieorganen in Nederland realiseerde zich donders goed dat met die versterking de Nederlandse politie niet automatisch tot een betrouwbaar instrument van de Duitsers zou worden. Omdat te bereiken moesten aankomende agenten getraind worden in de nationaal-socialistische ideologie. Dit gebeurde aan de politieschool in het dorp Schalkhaar bij Deventer. De naam Schalkhaarder zou nog vele jaren na de oorlog staan voor ‘foute’ politiemannen. Een vooroordeel dat niet strookte met de feiten.

Locatie: Binnen

THAT AWFUL SOUND

In de Real Life Game THAT AWFUL SOUND redden jullie de wereld van de ondergang. Het is een game in de in stijl van jaren 50 scifi-films. “Tomorrow you will wake up and find weird things that make strange sounds cover earth. They are everywhere: in the woods, on the roofs of skyscrapers, in your back yard, in trees… No one knows where these things come from, what they are or why they are here. One thing is clear: The sound is driving everyone crazy. You are part of the first exploration team of specialists that is going find out how to stop these things from making that terrible noise. You will have to be bold. You will have to be brave. You will have to be creative. Will you succeed before you all die of irritation?”

Locatie: Binnen of buiten

SPOOKSAGEN

Griezel, huiver en lach tijdens deze spooky beleving. In de Real Life Game SPOOKSAGEN ontdek je de duistere geschiedenis van het oude Utrecht. Spoken dwalen hier graag rond. Ontdek de geesten en de ware verhalen achter deze stad. Help jij ons mee om nieuwe spookverhalen te ontdekken? Maar wees gewaarschuwd: de spoken kijken mee. Het is op aanvraag mogelijk om het spel op andere locaties aan te bieden.

Locatie: Buiten

OLD & WISE

De Real Life Game OLD & WISE gaat over het leven als oudere die steeds meer zorg behoeft in een versnellende wereld. Het scenario focust op het leven in een verzorgingstehuis en deelnemers worden uitgedaagd om in deze situatie na te denken over ouder worden, het verliezen van vaardigheden en welke zorg daarbij past. Het spel is met name geschikt voor zorgopleidingen en zorginstellingen die direct (zoals verzorgingstehuizen) of indirect (zoals zorgverzekeraars) met zorg van ouderen te maken hebben. Ook runnen we de game regelmatig op congressen over de zorg.

“De emotionele reactie die de game Old & Wise bij mij losmaakte was onverwacht maar diepgaand. Dat heeft grote indruk op mij gemaakt.”

Locatie: Binnen 

Vraag een offerte aan

Wij denken graag met je mee om een onvergetelijke Real Life Game te maken.

Over Lost & Found

Lost & Found is onderdeel van Subcultures. Subcultures is meer dan alleen een spellenwinkel. We doen alles om zoveel mogelijk mensen te laten spelen! In de winkel hebben we honderden spellen, voor jong en oud, experts en beginners. Daarnaast hosten we vele workshops en events. Voor iedereen die zin heeft om te spelen, maar ook speciaal voor groepen.

© 2017 Subcultures | KVK: 30173224 | BTW: NL 1775.49.142.B01

Hier vind je ons

Oudegracht 183
3511 NE Utrecht
030 7371007
events@subcultures.nl